Kesän paras marjarahka

Mökillä ollaan ja nukuttiin kaikki viime yönä todella hyvin. Tänään poimittiin mustikoita ja metsämansikoita. Oli muuten parhaat rahkamarjat koko kesänä. Mustikkapensaat notkuu sen verran, että pitäis nyt kerätä niitä pakkaseen niin paljon kun selkä kestää. Sato on kuitenkin viime vuotta niukempi.

Löysin kuin löysinkin mun vanhan GymStickin ja nappasin sen mukaan. Paketin mukana tuli myös workout CD joka löytyi sekin. Tein sitten ulkona treenin sillä mutta meni vähän harakoille koko treeni, kun poika pyöri jaloissa ja halusi jumpata yhdessä…

Mökillä ollessa kaikki maistuisi tavallista paremmin. Ruoaksi tein broileri-curry-pastaa, aamu&iltapalat on menneet ruisleivällä, välipalana tuo ensimmäisen kuvan mansikat&rahka. Kotona ollessa kaikki on helpompaa mutta kai se on niin, että uudesta elämäntavasta pitää pystyä pitämään kiinni myös erityistilanteissa, sillä niitähän riittää jos alkaa miettimään.

Anna

23 vastausta artikkeliin “Kesän paras marjarahka”

  • Voi että kun kaikilla alkoi tekemään mieli mustikoista :) Vastaan nyt tähän ekaan jos muutkin huomaa eli tämä meidän mökki on ihan läntisellä Uudellamaalla. Tontti on aurinkoinen rinnetontti joten täällä kypsyy ehkä Suomen ensimmäiset mustikat :) :) :)

 1. Jos saa toivoa ni voisitko laittaa noita sun ruokareseptejä joskus tänne? minulta puuttuu kokonaan mielikuvitus ruoka-asioissa..yleensä kun kokkaan ruoka ei maistu miltään jos sen olen omastapäästä keksinyt :/ Nuo sun pöperöt näyttää aina niin hyvälle :)

  • Hyvä idea! Voisin laittaa enemmän ruokareseptejä! Oon ehkä ajatellut että mun ruoat on jotenkin tylsännäköisiä mössöjä joten teitä ei reseptit kiinnosta :D Itse käytän reilusti mausteita joten niitä ei kannata pelätä jos haluaa maukasta ruokaa! :)Tässä postauksen ruoassa on tummaa makaronia, broilerista tehtyä jauhelihaa ja ihan valmista currykastiketta. Päälle pari basilikanlehteä ja mitä tahansa salaattia mukaan. Maistuu myös lapsille jos ei laita kovin tulista currykastiketta :)

 2. Just eiöen mies kävi tuossa lähimetsässä mustikoiden toivossa ja raakojahan ne vielä oli. Siis pääkaupunkiseudulla. Metsämansikoita sen sijaan löytyi n. 500g :) On kyllä tooooosi hyviä rahkan kanssa. Njam!

  • Eikö oo namia! ;) Laitoin tuohon ekaan kommenttiin noista mustikoista eli niitä ei varmaan monessa paikassa vielä oo, mutta varmaan parin viikon päästä alkaa jo löytymään :)

 3. Oi oi, mustikat kypsiä! Pitää käydä katselemassa, ja samoin pitää yrittää bongailla metsämansikoita, tosi herkun näköstä!Mua on myös jo pitkään kutkuttanu noi sun broiler-curry pastat. Eli siis tämä tyttö toivoo myös reseptejä :)P.S Tälle tytölle tuli vihdoin se viimenen niitti laihdutuksen suhteen. Oon ollu siinä toivossa, että kun työmatkoihin tulee (muun liikunnan lisäksi) extrana 23 km pyöräilyä, niin voi sitä kesällä herkutella, mutta ei! Vaaka näytti isointa lukemaa ikinä :´( Joten nyt on jotan todella tehtävä – siirryttävä marja ja mehujää linjalle ja lopetettava mättöily. Täällä pituutta 169 cm ja paino näytti aamulla 72 kg, ounoun XP Tavote 65 kg! Imen energiaa susta ja nyt mars hommiin :D

  • Heippa iinu!Oon niissä aiemmissa postauksissa tehnyt sitä currykastiketta itse ihan maustamalla ”ruokakermaa” eli jotain kevyt kermaa currylla, mustapippurilla, kurkumalla ja suolalla. Sen voi vielä suurustaa Maizenalla. Tässä on ihan valmista kaupan currykastiketta sellaisesta lasipurkista! Mutta hyvä vinkki et kertoisin enemmän ruokien reseptistä :)Voi vitsit, nyt tsemppiä ja intoa sinne päin :) Hyvältä kuulostaa sun innostus joten pääset varmasti alkuun kun tietoisesti teet muutoksen ruokavalioon! Tsemppiä meille! =)

 4. Heipsu!Mustikat kypsiä?!! Voi nam!! Hyvältä näyttää rahkat + muut syömingit. Toi gymstick on aika mukava laite, ite oon pari kertaa joskus ollu ”keppijumpassa” ja tykkäsin kyl. Mä olin eilen combatissa ja voi jestas mikä kuumuus siellä oli! Meinas tulla pyörtyminen ja oksennus kesken kaiken – oli meinaan syömisestä liian vähän aikaa kulunut ennen combatia =0/ ei pitäis tehdä tota virhettä, mut ei ollu ees eka kerta…;0pVoi mä oon niin ”kade” tein mökkeilystä. voi ku olis oma mökki!!HV76

  • Moikkis!Juu näin on täällä ihan etelässä :D Nams! Poimin viime vuonna täältä mökiltä kaikki mun mustikat pakkaseen jotka riittivätkin aika pitkälle kevääseen. Paljonkohan tarvis taas poimia että riittäis päivittäin 200g läpi vuoden… Jos nyt alkais loppusyksystä syömään pakastettuja ja niiden pitäis riittää toukokuulle… Pitääpä laskeskella.Huih, miltä kuulostaa! Voin kuvitella liian kuuman jumppasalin :/

 5. Moikka!Olen kuullut myös, että mustikoita on tulossa paljon ja kypsiäkin jo on. Mansikat pitäisi myös hankkia.Kiitos linkistä koskien motivaatiota ja tottahan tuo on enemmän tässä tekemisessä mulla mättää.Tämä viikko on alkanut ihan ok hyvin, paitsi eilen ystäväperhe oli kyläilemässä ja aloitin kevyesti, mutta kummasti herkkuja eksyi suuhun hiukan liikaakin, no tänään on uusi päivä. Eilen kävin spinningissä.Muuten, onko sulla tälle hetkellä paljon tavoitevaatteita?t. Manta

  • Kiva kun kävit lukemassa jutun, mun mielestä se antoi hyvää ajattelemisen aihetta sen suhteen että usein ihmiset onkin motivoituneita mutta on vaikea muuttaa tekemisiä jos ei tiedä miten :/ Oot hyvillä jäljillä kun oot käynyt urheilemassa joten pisteet siitä! :) Kannattaa esim. syödä vaikka maitorahka ennen kahvitteluja niin ei tee yhtään niin paljon mieli makeita herkkuja :)Mulla on aika paljon mun vanhoja vaatteita jossain kellarissa jotka ois hyviä tavoitevaatteita :) Pitäis kaivaa sieltä jotain! Mitään uusia liian pieniä ei oo.

  • Miten ne maistuukin nimensämukaisesti niin metsämansikoille? Aivan ihania, varsinkin kun Eliel poimi niitä äidille <3 :)

 6. Moikka! Oon seurannut sun blogia alusta asti, ja aivan huikea muutos on tullut :) Mä oon myös alusta asti aina joka ikinen maanantai alottanut laihdutuskuurin, mutta tässä sitä edelleen ollaan, lihavana ja senkun syöpötellään vaan :( Kai se vaan on karu fakta että olen ikilihava, itsekuriton p*ska :(

  • Moikka! Tosi kiva että kirjoitit vaikka viestisi onkin surullinen. Haluaisitko laittaa mulle sähköpostia niin voidaan keskustella tilanteestasi enemmän?! Haluaisin kovasti auttaa sua alkuun jos vain annat :) Me kaikki pystytään muutokseen kunhan löydetään oikeat avaimet.

  • Moi! Mä tosi mielelläni laittaisin sulle sähköpostia niin voitais jutella asiasta enemmän. Mut muista, että sulla ei ole mitään velvollisuutta sitten vastailla mulle jos et jaksakkaan/ehdi/halua… :) En halua missään nimessä olla sulle taakaksi :) Olet kyllä tosi kultainen, kun haluat auttaa tämmöistä tuntematonta pullukkaa :)

  • Mä rohkaistuin kanssa laittamaan sulle s-postia. Kiva, jos viitsit vastailla :) Tykkään tosi paljon sun blogista. -Tiina

 7. Hei Erica! Ensi alkuun haluan kiittää mahtavasta blogistasi! Olen seurannut blogiasi alusta saakka :) Olen seurannut hiljaa sivusta, enkä kommentoinut, nyt kommentoin ekaa kertaa. Hienosti on urakkasi sujunut!! :) Olen itsekin pitänyt tässä projektia yllä alkuvuodesta saakka ja tiputtanut noin 5kg (olen suht koht normaalimitoissa, 60kg / 161cm). Tarkoitus saada rasvan tilalle lihasta ja neito timmiin kuntoon. Aloitin myös go fat go – ohjelmalla ja olin sitten myös Litessä. Toukokuussa homma hitusen tyssäsi kun sairastelin parisen viikkoa ja sen jälkeen hommaa ollut retuperällä, ruotuun palaaminen tuntuu olevan YLIOIMAISTA :) On käynyt tässä mielessäni, että josko itsekin laittaisin julkisen blogin pystyyn, en tiedä vain että riittääkö kantti ja rohkeus. Miten itse uskalsit julkaista blogin alkuvuonna täysin omilla kasvoilla ja nimellä? Itseäni ehkä eniten pelottaa se, että homma ei edistykään ja sitten sitä epäonnistumista seuraa kotijoukkojen lisäksi myös moni silmäpari netin äärellä :) Miten itse koit asian? Lisäksi hitusen mietityttää, että tuleeko esim. työpaikan yms. tulevaisuusjuttujen suhteen jotain haittaa.. Ken tietää :D Olisi kiva kuulla hitusen ajatuksiasi blogin perustamisen suhteen!Ja vielä kerran, kiitokset mahtavasta blogista. Ei mene päivääkään, etten kävisi projektiasi seuraamassa! :)

  • Moikka!Kiva kuulla taustailijasta :) Heti katsoinkin että tämänniminen ei ole aiemmin kommentoinut, ne jää aika nopeasti mieleen nimittäin :) Eli mukavaa, että uskaltauduit kirjoittelemaan! Sullakin on hyvin lähtenyt kun lähtöpainokin on ollut niin paljon pienempi! Hyväää!Enpä oikein osaa sanoa miksi uskalsin aloittaa bloggaamisen ja omilla kasvoillani vielä. Kuten olette varmaan huomanneet, en ole yleensäkään mitenkään ujo tyyppi ja olen ihan oikeasti ulospäinsuuntautunut (eikä siten miten kaikki sanovat esim. työhaastattelussa) :) Tuo mainitsemasi epäonnistumisen pelko on se avain asia joka luo meille ihmisille estoja. Päätin etten anna epäonnistumisen pelon olla tielläni ja siksi ehkä olen onnistunut urakassani. Tämä paine on auttanut mua vaikeina päivinä kun olen miettinyt että miten blogin käy jos palaan takaisin ylipainoisen tielle. Totta kai alussa oli noloa, ja on vieläkin kun mietin paljonko olen itsestäni jakanut netissä. Mutta en surkuttele sitä vaan ajattelen että siitä seuraa minulle hurjasti hyviä asioita -laihdun, ehkä joskus vielä kilpailen, saan niitä töitä. En pelkää että blogi estäisi mua saamasta jotain työpaikkaa tms. Tämä on osa mua, mun elämää ja sitä kuka olen. Jos se estäisi mua saamasta jotain paikkaa, ei se olisi oikea paikka mulle. Päinvastoin -ehkä joskus joku haluaa juuri minut jos on vaikka törmännyt mun blogiin :)Tsemppiä sulle ja rohkeasti vaan kirjoittamaan jos koet sen omaksi jutuksesi! Silloin on sitten pakko onnistua ;)

 8. Heippa Erica! Kiitoksia vastauksestasi! Olen nyt rohkaissut mieleni, ja ensimmäinen blogipostaukseni on syntynyt. Löydät blogini täältä: http://fightforfit2012.blogspot.fi/ jos haluat sitä vilkaista! Lisäsin maininnan myös sinun blogistasi loppuun, koska olet ollut kyllä suurin innoittajani blogiuralle :) Kiitoksia vielä vastauksestasi, ja kovasti tsemppiä jatkoon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta