Kokkikoulu vol.1

Sara kertoi toissapäivänä tehneensä vakioruokaansa tonnikala-makaronilaatikkoa. Mun alkoi välittömästi tehdä mieli sitä. Saran ohjeessa munamaitoseos korvataan valkuais-raejuustoseoksella ja on siten tällainen body-versio :) En tarkkaan tiedä miten alkuperäinen ohje menee ja koska olen keittiössä luova ja kokeileva kokki, tein sen mukaan mitä kuvittelin että se suunnilleen menee: Sara kerro sit oikea resepti jos joku kyselee :)

Keitä tummat makaronit al dente,
mulla oli edellisen pussin jämät ja puolikas seuraavaa
Erottele 3 kananmunan valkuaista
lisää vettä noin 5 dl
mausta, mulla oli yrttisekoitusta, mustapippuria, pippurisekoitusta, paprikaa, oreganoa ja suolaa
lisää Keso raejuustoa muutama reilu ruokalusikallinen
ihmettele omituista munamaitoasi
laita makaronit vuokaan
lisää 2-3 purkkia tonnikalaa, riippuen pastasi määrästä -> sekoita 
(mulla oli kaksi tonnikalapurkkia vedessä ja yksi öljyssä)
viipaloi tomaattia koristeeksi
kaada valkuais-raejuustoliemi päälle 
paista uuniin alatasolla 200 asteessa noin puoli tuntia
vakuuta epäileville perheenjäsenille, että kyse ei ole mistään terveysruoasta
ja nauttikaa ateriasta salaatin ja ketsupin kanssa
Päivällä kävin koirien kanssa lenkillä, pitkästä aikaa. Sää oli aurinkoinen ja niin kaunis! Kauheesti tekisi mieli mökkeilemään heti kun on aurinkoisia kelejä. Koiratkin tykkäis… 
Tuntuu etten oo aikoihin tehnyt noita aerobisia lenkkejä! Pitääpä kunnostautua sillä ulkoilusta tulee todella hyvä mieli.

Illemmalla käytiin vielä perheen kanssa leikkipuistossa ja sen jälkeen ruokakaupassa. Katsoin vihdoin sen Black swan -elokuvan ja oli kyllä hyvä. Olin valikoinut sen mulle ihan yksin katsottavaksi ja niin katsoinkin :) Meillä on pikkuisen erilainen leffamaku siipan kanssa. Siitä on muuten tullut lähiaikoina omituinen anti-kannustaja… Meillä oli eilen oikea vääntö siitä saako tänne ostaa lisää Lidlistä herkkujugurtteja ja vanukkaita. Pysyin natsina ja kielsin moiset! Mun Festivoa ei saa myrkyttää millään namivanukkailla, sillä tunnetusti tilaisuus tekee varkaan…

Anna

16 vastausta artikkeliin “Kokkikoulu vol.1”

  1. Hei jee, just noin se menee, ja näyttääkin aivan super herkulta, ja sitä se on :) tuutteko puistoon? Me lähetään nyt. Soittele jos tuutte :)

  2. Hei hauskaa, täälläkin valmistui eilen ”suurtalouskeittiöannokset” makaroonilaatikkoa (osa pakkaseen), meillä tosin mukaan meni porkkanaraastetta ja nautaa. Ehkä ens kerralla tonnikalalla sitten. :)Tykkäsin myös eilisistä ajatuksista, kiitos niistä! Mukavaa päivää!! ;)-Tuua-

    • Munkin pitäisi tehdä kiire-/hätävarat pakkaseen! Voi sitten nälkäisenä, kiusauksen keskellä lämmittää annoksen :)Kiva kun tykkäsit ajatuksista =) Aurinkoista viikonloppua!!

  3. oih kaikki ruoka näyttää täällä just nyt niin hyvälle.. En uskalla tänään enää syyä mitään mun vatsapöpön takia.. piru vie.. neljäs päivä menossa jo ja alkaa voimatkin loppua :/ täytyy varmaan tota laatikkoa sitten kokeilla kun on masu rauhottunu näyttää meinaan hyvälle :)

    • Heippa HeliC!Kiva kun löysit tänne ja tervetuloa lukijaksi!! :)Kurkkasin sunkin blogiin ja sinäkin olet erinomainen kirjoittaja!

  4. Voi vitsit miten hyvältä näyttää, vois melkeenpä tehdäkkin tuota huomenna :)Hahaa, oonko aivan väärässä vai onko toinen teidän koirista norjan harmaa? Jos on, täälläkin yksi harmaan omistaja =D

    • Anttonin äiti on norjan harmaa mutta isä on sekarotuinen, eli Ansussa on myös suomen pystykorvaa ja vähän saksanpaimenkoiraa. Meidän puhdasrotuinen seropi <3 =)

  5. Aivan ihana blogi!:) Jummasin lukemaan vaikka kuinka pitkäksi aikaa. :) Ihanan kuvarikasta, vaikka kuvat pastasta, leivästä yms. laittaa veden herahtamaan kielelle ja kropan venkuroimaan kun ite noudatan aika VHH-ruokavaliota PTn käskyjen mukaan.. :) Mutta silti jään ehdottomasti seurailemaan blogiasi, vaikka sitten aina vähän kuola valuen sun ruokakuvien takia! ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta